The Nest

Despite using overhangs to widen the structure of the building, the shape of the plot – 9.90 m maximum width, 3 m wide at the intersection, 35 m long – determined the design approach.
The form of the building is characterized by an overhang just 2.55 m from the level of the pavement. The resulting structure naturally divides the building into two parts.
A monolithic, matt, dark, stone core of the staircase spans the building from the ground floor and reaches high above the rooftop. This particular element is closed and opaque in character, and provides a striking contrast with the second, compositionally different part of the building - a glazed overhang, divided into three segments at the 2nd and 3rd floor level, respectively. It forms a light, translucent element that on the one hand exposes the building’s interior and on the other reflects the surrounding. The design concept brings out the best both in the neighbouring buildings and original local urban layout.
Name of project The Nest
City Warsaw
Location Piękna str. 49
Date of completion June 2018
Name(s) of investor(s) Equinox Capital Partners
Developer Equinox Capital Partners
Total area (SQM) 2702,83 m2
Useable Area (SQM) 2134,15 m2
Office Area (SQM) 1279,73 m2
Cubic volume 8460,47 m3
Height 27 m
Number of above-ground floors 8
Number of underground floors 2
Number of lifts 2
Standard (class A, class B, class C) Class A
Number of parking spaces (per sqm office space) 0
BREEAM/LEED/sustainability certification LEED GOLD
Architect Grupa 5 Architekci Sp.z o.o.
Construction company Erbud S.A.
Property Management Company The Nest
Leasing Agency The Nest
Occupancy rate 100%
Main tenants THE NEST
The Nest stands for a central meeting place and new work culture. An eight-storey building at 49, Piekna Street in Warsaw, is suitable for all working styles and working parents-friendly. Architectural design by Grupa 5 Architects, interior design by Beza Projekt.
Source of project financing Prywatne
Functionality OFFICE BUILDING (CO-WORKING)
The technical systems and innovations to improve office working conditions/comfort All-glazed envelope of the building is giving its users maximum sunlight and open view to the surroundings. Due to the height restrictions imposed on the building, the concept of dropped ceilings had to be abandoned and all installations spread from hubs in the raised floors.
Technical innovations Due to dense infrastructure the ground floor outline had to be pushed further back from the street intersection. In order to shift the load generated by the weight of the 7.5 m overhang at the front diagonal pillars as well as steel cables needed to be installed for supporting the cantilever
Short information about the Project Despite using overhangs to widen the structure of the building, the shape of the plot – 9.90 m maximum width, 3 m wide at the intersection, 35 m long – determined the design approach.
The form of the building is characterized by an overhang just 2.55 m from the level of the pavement. The resulting structure naturally divides the building into two parts.
A monolithic, matt, dark, stone core of the staircase spans the building from the ground floor and reaches high above the rooftop. This particular element is closed and opaque in character, and provides a striking contrast with the second, compositionally different part of the building - a glazed overhang, divided into three segments at the 2nd and 3rd floor level, respectively. It forms a light, translucent element that on the one hand exposes the building’s interior and on the other reflects the surrounding. The design concept brings out the best both in the neighbouring buildings and original local urban layout.
Facility's website https://thenest.pl/
Name of project
The Nest
City
Warsaw
Location
Piękna str. 49
Date of completion
June 2018
Name(s) of investor(s)
Equinox Capital Partners
Developer
Equinox Capital Partners
Total area (SQM)
2702,83 m2
Useable Area (SQM)
2134,15 m2
Office Area (SQM)
1279,73 m2
Cubic volume
8460,47 m3
Height
27 m
Number of above-ground floors
8
Number of underground floors
2
Number of lifts
2
Standard (class A, class B, class C)
Class A
Number of parking spaces (per sqm office space)
0
BREEAM/LEED/sustainability certification
LEED GOLD
Architect
Grupa 5 Architekci Sp.z o.o.
Construction company
Erbud S.A.
Property Management Company
The Nest
Leasing Agency
The Nest
Occupancy rate
100%
Main tenants
THE NEST
The Nest stands for a central meeting place and new work culture. An eight-storey building at 49, Piekna Street in Warsaw, is suitable for all working styles and working parents-friendly. Architectural design by Grupa 5 Architects, interior design by Beza Projekt.
Source of project financing
Prywatne
Functionality
OFFICE BUILDING (CO-WORKING)
The technical systems and innovations to improve office working conditions/comfort
All-glazed envelope of the building is giving its users maximum sunlight and open view to the surroundings. Due to the height restrictions imposed on the building, the concept of dropped ceilings had to be abandoned and all installations spread from hubs in the raised floors.
Technical innovations
Due to dense infrastructure the ground floor outline had to be pushed further back from the street intersection. In order to shift the load generated by the weight of the 7.5 m overhang at the front diagonal pillars as well as steel cables needed to be installed for supporting the cantilever
Short information about the Project
Despite using overhangs to widen the structure of the building, the shape of the plot – 9.90 m maximum width, 3 m wide at the intersection, 35 m long – determined the design approach.
The form of the building is characterized by an overhang just 2.55 m from the level of the pavement. The resulting structure naturally divides the building into two parts.
A monolithic, matt, dark, stone core of the staircase spans the building from the ground floor and reaches high above the rooftop. This particular element is closed and opaque in character, and provides a striking contrast with the second, compositionally different part of the building - a glazed overhang, divided into three segments at the 2nd and 3rd floor level, respectively. It forms a light, translucent element that on the one hand exposes the building’s interior and on the other reflects the surrounding. The design concept brings out the best both in the neighbouring buildings and original local urban layout.
Facility's website
https://thenest.pl/

Main Sponsor